Kazushi Sakuraba: Del 4 - Royce Gracie

Efter några dagars inaktivitet (sol, träning, pool-häng, klippor, grilla och allmän dekadens, inte nödvändigtvis i den ordningen) så är det nu dags för den fjärde delen av min historia om Kazushi Sakuraba. Det som från början var tänkt att bli en kort hyllning har istället blivit en återberättelse av en stor del av hans karriär. Jag kommer även fortsättningsvis att fokusera på detaljer som jag tycker återspeglar viktiga delar. Och den kanske allra viktigaste detaljen i hans karriär var matchen mot Royce Gracie i Prides Grand Prix 2000. Kanske är det här en av de viktigaste matcherna genom tiderna, den är definitivt en av de absolut största.

Men som jag också skrev i förra inlägget - det var inte utan kontrovers som Sakuraba tog sig dit (Royce tog sig dit genom att vinna över Nobuhiko Takada) och matchen mellan Sakuraba och Royce skulle inte heller den ske utan kontrovers. Efter Roylers förlust mot Sakuraba ansåg man från Gracies håll att matchen och reglerna inte var tillfredsställande. Därför krävde man att matchen bara kunde vinnas på knock-out eller submission - inget domarbeslut och utan tidsbegränsning - Royce ville dessutom tävla med gi. Och det var en lång match som väntade dem. Mer exakt 6 stycken 15-minuters ronder.
Sakuraba vs Royce Gracie staredown
Både Steven Quadros och Bas Rutten funderar tidigt över Royces gi och tycker till viss del att den nästan ser ut att vara kontraproduktiv för Royce. Ljudet från publiken är i det närmaste öronbedövande när Sakuraba i första ronden försöker gå för en kimura. Det sista som händer, i en annars händelsefattig rond där Royce har Sakurabas rygg stående, är att Sakuraba går för ett benlås.
Sakuraba kneebar royce gracie
Andra ronden är mycket lik den första med skillnaden att Royce nu låser upp Sakuraba vänd mot honom. Sakuraba passar också på att spexa lite genom att dra upp Royce överdel av gi:n ur underlen av gi:n. Och eftersom det "inte är några regler" så står de där ända till Sakuraba verkar tröttna och försöker gömma Royce i sin egen gi. Något som tvingar Royce att agera och lyckas, genom att Sakuraba börjar spexa och försöka ta av Royce gi:n, nästan säkra en gilloutine - eller åtminstone få Sakuraba att fakea att han "tappar" - och det spelar ju ingen roll när det är Gracies "no-rules" som gäller. Ronden slutar med att Sakuraba tar ner Royce som fortsätter hålla i låset. Och till slut går gongongen för andra ronden.

I tredje ronden får Royce allt svårare att ta ner Sakuraba. Och Sakuraba sänker Royce med en snabb kombination i mitten av tredje ronden. Royce blir liggande på rygg och Sakuraba börjar att sparka på låren, precis som han tidigare gjort mot Goes och Royler. När Royce ställer sig börjar hans vänsterben se stelt ut och Sakuraba fortsätter att jobba på det. Sakurabas low-kicks ser riktigt bra ut - detta var innan hans knäproblem, på allvar, började uppenbara sig.

Fjärde och femte ronden fortsätter i lugnt tempo men Sakuraba landar allt fler tekniker. Nu inte bara låga sparkar utan också slag, i synnerhet vänstern. Han introducerar också den, för Royce, mycket förvirrande tekniken "The Mongolian Chop":
Sakuraba vs Royce Gracie - Mongolian Chop
Men också den här tekniken då han sedan slår mellan Royce ben i ansiktet - vackert:
Sakuraba vs Royce - Royce on his head
Och allt detta inom en loppet av en minut.

Den sista ronden blir en enmans-show då Sakuraba massakrerar Royce ben med lowkicks och Royce ringhörna slänger in handduken. Royce skulle 2007 få chansen till revanch på hemmaplan - vilken han tog men samtidigt också passade på att dopa sig. Den här matchen skulle dock göra Sakuraba odödlig i Japan och japansk media ger honom smeknamnet "The Gracie Hunter".

Men för Sakurabas del väntade senare på kvällen en match mot en av de allra bästa tungviktarna 2000 - Igor Vovchanchyn. Med en viktskillnad på cirka 25kg, och med en 90-minuters match i kroppen, kan man lugnt påstå att Sakuraba skulle ha oddsen emot sig.

Post Elite XC - Thompson vs Shields

Ja, vad ska man säga. Förmodligen min sämsta prediction sedan jag började tippa för fyra år sedan. Visserligen skrev jag att jag trodde att Shields hade ett litet övertag men inte någonstans, inte ens nära inte någonstans, trodde jag att Shields skulle submitta Thompson på mindre än en minut. Helt sinnes. Jaja, det är bara att ta nya tag till nästa gala. Jag ligger ändå, tack vare ett mycket bra juni (se nedan), ordentligt plus. Anledningen till att jag lade två bet på Fabricio Werdum var att jag tyckte att oddsen var löjligt bra redan 27:e april och när de sedan blev ännu bättre så lade jag givetvis ett nytt bet. Mitt enda minus nedan var Fioravantis förlust mot Diego Sanchez. Oddsen var grymma och det var inte heller jättelångt ifrån att även den satt. Men men - shit happens.

Betting June

Betting on Elite XC - Thompson vs Shields

Innan Sakuraba-följetongen fortsätter så vill jag påminna alla som är intresserade av betting, och ibland spelar, att inte missa matchen mellan Nick "The Goat" Thompson och Jake Shields.
Betting thompson shields

Båda är mycket bra fighters och har för tillfället imponerade sviter. Och vi börjar med Jake Shields.

Sedan förlusten mot Akira Kikuchi 2004 (han vann första på decision och förlorade andra på samma sätt) har han inte förlorat. Och en förlust mot Kikuchi, en av de allra vassaste i Shooto, är absolut inget att skämmas över och bör inte betyda någonting i synen på den här matchen och Shields. Shields är en mycket duktig brottare som gillar att kontrollera matcher och jobba från topposition i guard. Han har dessutom svart bälte i BJJ. Titta till exempel på hans match mot top-contendern Jon Fitch:

Räkna med att Shields kommer att jobba hårt för att få nertagningar. Problemet för Shields är att han möter en nästan lika bra motståndare.

Nick Thompson är en relativt ung kille (född 81) med ett imponerande matchfacit på 36-9-1. Vad som är än mer imponerande är hans senaste 21 fighter där han bara har förlorat mot Karo Parisyan. Bland annat slog han Eddie Alvarez i Bodog för welterviktstiteln - och ni kan själva se hur stor Thompson är för att vara weltervikt. Eddie Alvarez som numera är lättviktare och det stora utropstecknet i Dreams LWGP.

Thompson har riktigt bra händer och är väldigt duktig på marken. Tyvärr så tror jag inte att hans submission-skills kommer att räcka till för att låsa ut Shields utan han kommer att få förlita sig på sin räckvidd och starka stående fighting för att hålla matchen där. Om, eller snarare när, de hamnar på marken så tror jag att Thompson är tillräckligt rutinerad för att inte bli utlåst utan kommer att försöka få matchen till stående igen.

Jag tror dock att Shields har ett litet övertag i den här matchen (mycket med tanke på hans starka brottning samt att matchen är 5x5min) och sätter därför 55% för Shields vs 45% för Thompson. Vad som då är intressant är det odds som man har fått på till exempel Pinnaclesports. Oddset gör att jag tycker att det är väldigt lockande för ett bet på Nick Thompson. +271 innebär alltså att man på en satsad hundring får du 271 tillbaka - och det måste sägas vara en mycket spelvärd match.

Kazushi Sakuraba: Del 3 - Gracies I

Det var tänkt att matchen mot Vitor Belfort skulle innebära ett helt nytt hot för Sakuraba. Framförallt var det inte tänkt att Sakuraba skulle ha någonting att säga till om stående. Dessutom klev Sakuraba, som vanligt, in cirka 5-10kg lättare än sin motståndare. Efter den inledande slagserien från Belfort gör Sakuraba en mycket snygg single-leg takedown. Från den nertagningen är matchen oerhört ensidig. Början av andra ronden börjar med att Sakuraba fakear en låg roundhouse för att istället slå en superman-punch - rakt i ansiktet. Han följer upp den kombinationen med att fakea en nertagningen - för att slå Belfort i ansiktet igen. Och Belfort är helt rådlös när Sakuraba börjar med sina spinning back-kicks. Mot slutet av matchen vågar Belfort inte ens slå utan slänger sig, helt oprovocerat, på rygg inte mindre än fyra gånger sista fem minuterna. Vad som är anmärkningsvärt är hur Sakuraba har modifierat sin still jämfört med matchen mot Goes. Han greppar Belforts fötter när Belfort ligger på rygg och sparkar över låren - precis på samma sätt som han senare kommer att göra mot Gracies. Han presenterar också sin patenterade "hjula-genom-guard-till-vad-jag-nu-än-får"-taktik samt att han hoppar över guarden och försöker stampa Belfort. En match mot någon ut Gracieklanen kom allt närmare.

Matchen mot Royler skulle se ut mycket som de andra matcherna Sakuraba gått mot BJJ-utövare. Sakuraba har mot Royler ett viktövertag på närmare 15kg vilket måste anses som betydande. Royler lyckas heller inte ta ner Sakuraba utan Sakuraba står upp precis som i de tidigare matcherna mot Goes och Belfort och styr matchen därifrån (på grund av rättighetsskäl så verkar det omöjligt att hitta ett klipp - hela Sakurabas karriär ligger ute på en tracker - om man vill ha invite så säg till). Men så mot slutet av matchen går Sakuraba ner i Roylers guard och lyckas säkra en Kimura. Domaren bryter matchen och kontroverser kring matchen uppstår - "bröt domaren för tidigt?" Royler klappade aldrig och har, vad jag vet, aldrig erkänt sig besegrad.


Och eftersom detta var den första matchen en Gracie officiellt förlorade sedan Kimura Masahiko vs Helio Gracie så kan vi även ta med den fighten. Hur Helio Gracie förlorar? På en Kimura. Eller snarare, han klappade inte men efter att Kimura brutit hans armbåge så slängde Gracies ringhörna in handduken och Kimura fick vinsten via TKO.


Matchen mot Royler skulle leda till nästa fight mot en annan Gracie - nämligen i Grand Prixen 2000. Men det var inte helt utan kontrovers det heller. För att komma dit behövde Sakuraba nämligen slå Guy Mezger. Och Sakuraba försöker genom hela matchen ta ner Mezger men lyckas inget vidare - däremot boxar Mezger klart ut Sakuraba. Problemet var bara att matchen skulle vara en 15-minutersrond och inget mer (eftersom det var turnering). Men domarna ville oerhört gärna se det förväntade hatmötet mellan Royce Gracie (som gjort comeback) och Kazushi Sakuraba - vilket gör att domarna får för sig att döma en draw. I vredesmod över beslutet om draw och extrarond lämnar Ken Shamrock (i Mezgers ringhörna) och Mezger arenan och Sakuraba tilldöms vinsten. Matchen i sig är dock inte ensidig och kunde mycket väl ha dömts till draw - problemet var bara att man gjorde politik av det och Pride "hittade på" att draw verkade vara en bra lösning.


Matchen skulle hursomhelst leda fram till en väldigt framemotsedd match mellan Kazushi Sakuraba vs Royce Gracie..

Arlovski vs Fedor?

Såväl Yahoo Sports som DreamFighters.com rapporterar att nästa match för Fedor kommer att vara mot Andrei Arlovski. Något även MMABloggen skriver om här.

Arlovski är en mycket ojämn fighter. Jag kan inte på ark arm nämna någon som är så ojämn som honom när vi talar om topp 5. Inte bara att han från match till match blandar fantastisk fighting med rent medioker sådan, han blandar och ger dessutom mitt i matcher. Till exempel i årtiondets tråkigaste 3:e match mot Sylvia så började han faktiskt riktigt bra för att mot slutet i princip stå och titta på Sylvia - utan att ens försöka. Om han skall ha någon som helst chans mot Fedor så måste han förbättra sig på samtliga punkter och det tror jag inte han har potential att göra. Dessutom verkar det som att psyket är hans kanske största problem - behöver jag ens skriva "till skillnad från Fedor"? Jag ser inte Arlvoski vara bättre än Fedor på någon punkt. Däremot tror jag att han är en av de allra bästa vid sidan av Fedor - om han fightades så som han gjorde mot Rothwell så har han en ok chans. Men även om han gör det så måste han höja sig, framförallt sin boxning då det är där han har chansen att slå Fedor. Men låt oss ponera att det är en bra Arlovski som kliver in i ringen, i det fallet tror jag att oddsen är 60-40 till Fedor. Men med tanke på Arlovskis psyke -

 70-30 till Fedor.

Fedor vs God

Kazushi Sakuraba: Del 2 - Debut i Pride

Kazushi Sakuraba hade startat sin karriär långt tidigare än när jag såg hans första match. Precis som många andra i tidiga Pride (och många som skulle leva vidare och spela signifikanta roller i Pride, till exempel Nobuhiko Takada - som för övrigt verkade ta med sig lite väl mycket Pro Wrestling in i ringen) kom Sakuraba ur japansk Pro Wrestling och Catch Wrestling. Han blev dock ganska snart erkänd och upptäckt som en exceptionell talang. Han visade hjärta och innovation, i de på förhand bestämda matcherna. Den största skillnaden mellan Pro Wrestling i Japan och till exempel WWE var/är att man i Japan syftade till att fighten skulle vara så lik och nära verkligheten som möjligt, åtminstone i de organisationer och bland de fighters som sedermera kom att fightas i bland annat Pride. Hursomhelst så visade Sakuraba upp en publikfriande blandning av Pro Wrestling och "riktigt" submission-game, vilket gjorde att han debuterade i Pride 2 mot Vernon White - Stephen Quadros och Bas Rutten kommenterar hans debutmatch. Vernon White som också fått stryk av August Wallén. De två, Quadros och Bas, skulle under lång tid kommentera Pride och i stor utsträckning bidra till att Pride blev så populärt i väst som det faktiskt blev.

Debutmatchen som sådan är nog inte en av de bästa matcherna som Sakuraba gjort men visade att han hade anlag för att kombinera sin wrestling-bakgrund med "riktig" fighting. Och den första värdemätaren kom i Pride 3 mot Carlos Newton. Matchen mot Newton öppnade för en match mot Allan Goes, med en kort bakgrund i Pancrase, och med Carlson Gracie (R.I.P) i ringhörnan. Silveira, en av Carlsons protegéer, som förlorade mot Sakuraba på en armbar i UFC Japan - Ultimate Japan 1 (det var mycket upprörande att en brasiliansk BJJ fighter förlorade mot en japansk Pro-Wrestler på armbar och en viss feud mellan Sakuraba och Gracies hade här uppstått).


Efter matchen, som gick till automatisk draw eftersom ingen vann under matchtiden och det inte fanns domare, fortsatte Sakuraba sitt tidigare vinnande spår mot Vitor Belfort. Det skall också sägas att matchen mot Goes gjorde att Sakuraba insåg att han skulle behöva tackla duktiga BJJ-killar på ett litet annorlunda sätt. "The Phenom" hade precis kommit från en imonerande vinst mot Wanderlei Silva. Hyffsad speed i Belforts händer eller som Bas Rutten sa "I was there. He ended it with a flurry - bakadibakadibakadiboom":>

Sakurabas vinst på domarbeslut mot Belfort skulle, efter två ytterliggare vinster, leda till en match mot obesegrade Royler Gracie. Återigen var Sakuraba lättare och mindre än sin motståndare. Sakuraba hade nu nästan nått Main Card-status. Bara matchen mellan Coleman vs Takada, som slutade med heelhook-vinst (se kommentar ovan om Takada...) för Coleman, var större. Och som Quadros också säger: "In some ways Vitor Belfort also a Carlson Gracie-fighter"...


MMA by Robert Park

En av världens bästa, om inte den bästa, på att sätta ihop MMA-highlights. Tyvärr har en hel del av hans highlights blivit svåra att få tag på (att ladda ner men även att se på) eftersom vissa organisationer med jämna mellanrum hävdar upphovsrätt till dem. Hursomhelst så tänkte jag posta två av hans highlights innan jag imorgon skriver del 2 om Sakuraba.

"MMA Desire""Why Do I Watch MMA?"


Kazushi Sakuraba: Del 1 - förälskelsen

I likhet med många andra som börjat titta på MMA så kom det ursprungliga intresset när jag läste en artikel om Gracies i en svensk kampsportstidning för massor av år sedan. Artikeln torde ha varit från slutet av 90-talet och hur man talade om den "oslagbara" klanen Gracie. Jag lade det på minnet eftersom jag dels har ett nästintill osunt intresse för nästan alla idrotter och i synnerhet "hjältehistorier". Ni vet sådana där historier om idrottsmän - historier som är för bra för att vara sanna. Som om någon för femton år sedan skulle sagt att en svart golfare som hette Tiger skulle dominera världsgolfen de närmaste 15 åren och skriva om hela spelet golf, eller att det efter Pete Sampras skulle en Roger Federer komma och dominera än mer än Sampras gjort - i en tid då tennisen kändes utdöd. Så kändes det att läsa om Gracies - Royce, Rickson, Royler osv. Det var stort, det var fantastiskt och jag beundrade dem - utan att veta vad det var jag beundrade eller tyckte var fantastiskt.

The Gracie Clan

Mitt andra minne från MMA kom från den tid i livet som man spelade datorspel. Det vill säga man drog ihop ett gäng polare i ett så kallat "lan". Detta var också det någon gång i slutet på 90-talet, kanske 97. Och jag kommer ihåg att jag bland annat såg Paul Varelans mot Marco Ruas och tyckte att det var oerhört brutalt och alldeles för lite idrott. Och jag snarare avskräcktes än lockades att fortsätta titta.

Men så kom också vändningen när jag började höra talas om att Gracies inte längre var oslagbara (det här var i min värld - som inte visste eller kunde något om MMA, de som följt idrotten och själva utövade MMA hade säker långt tidigare insett att Gracies stohetstid var förbi). Det talades om en japansk fighter, en judoka - något utöver det vanliga. Någon som kunde förändra synen på MMA, någon som kunde bryta dominansen och någon som kunde väcka en slumrande och törstande japansk nation för kampsport och MMA.

När jag började följa Sakuraba hade jag inte riktigt förstått hur stort MMA hade vuxit i Japan och att det nästan blivit en folkrörelse. Pride som var den dominerande organisationen drog fulla hus med närmare 40 000 personer i publiken och matcherna sändes i rikstelevision. Den första matchen jag såg med Sakuraba var dock inte mot någon ur Gracie-klanen utan mot Carlos Newton och för mig var matchen på gränsen till vacker. Det var ett skådespel och jag började ana komplexiteten i idrotten redan då. En annan sak som drog var den enorma skillnad mellan japanskt producerad MMA och UFC. Det var show, det var skådespel och det fanns karaktär. Det var ingen badmouthing mellan fighters innan eller buande publik utan "Åande" publik och applåderande publik vid snygga passeringar, submissionförsök eller slagserier. Det var idrott och det var vackert. Och framförallt var det Sakuraba:Betting Ultimate Fight Night 14 - UFC

Jag skrev ju tidigare att jag aldrig mer kommer att betta MOT Fedor - jag kommer heller aldrig mer betta mot Anderson Silva. Inte ens om oddsen är som senast - då jag ju bettade. Är betting och bettande en aning försvenskat? Hm, spela kanske är mer passande. Så här spelade jag i alla fall, eller snarare till dessa odds:

UFN 14 Silvs vs IrvinBesökare och ratings Dreams 5

Innan jag skriver den första delen om Kazushi Sakuraba tänkte jag kort flika in de oerhört viktiga siffrorna från Dreams för Dreams och de finns att läsas på Fightopinion - Fightopinion
Tyvärr verkar siten vara nere för tillfället men förmodligen är den uppe snart igen.
Edit: Nu är den uppe igen och här är siffrorna

"The top headline in the major newspapers is the fact that the fans at the show heavily booed Yoshihiro Akiyama.

The claimed attendance was 11,986. There is discussion of Kiyoshi Tamura working the DREAM 6 show on 9/23 at Saitama Super Arena.

The ‘golden time’ telecast reportedly drew a 10.0 rating overall, with the highest quarter-hour mark being the Yoshihiro Akiyama vs. Katsuyori Shibata fight at 13.7."


Om jag inte minns helt fel så var besökarantalet cirka 11.000 och ratingen 10.0 med en topp i Akiyamas match på runt 13.2 men jag återkommer med betydelsen av dessa siffror OCH givetvis rätt siffror..

Dreams 5

Fightermag har en intressant artikel om galan - obs *spoiler* - Fightermag.se.

Hur mycket tjänar en MMA-fighter? Eller hur Donald Trump slåss för att få förlora pengar.

Tidigare under dagen släppte The California State Athletic Commission siffrorna, det vill säga löner och biljettintäkter, för Affliction "Banned". Affliction är ett klädesföretag som blev utsparkade från Ultimate Fighting Championship (det är inte första gången UFC kastar ut personer, företag eller andra som inte passar in - vissa får komma tillbaka, andra inte.) BJ Penn är idag en av UFC:s superstjärnor - Josh Barnett en av Afflictions. Hursomhelst - här är siffrorna som MMA-WEEKLY publicerat:

"MAIN EVENT FIGHTERS

– Fedor Emelianenko ($300,000/no win bonus) def. Tim Sylvia ($800,000)


MAIN CARD FIGHTERS

– Andre Arlovski ($750,000/$250,000 win bonus) def. Ben Rothwell ($250,000)

– Josh Barnett ($300,000/no win bonus) def. Pedro Rizzo ($70,000)

– Mark Hominick ($10,000/win bonus was $5,000) def. Savant Young ($7,000)

– Renato “Babalu” Sobral ($90,000/win bonus was $30,000) def. Mike Whitehead ($50,000)

– Matt Lindland ($300,000/win bonus was $75,000) def. Fabio “Negao” Nascimiento ($20,000)

– Antonio Rogerio Nogueira ($50,000/no win bonus) def. Edwin Dewees ($15,000)

– Mike Pyle ($20,000/win bonus was $5,000) def. J.J. Ambrose ($5,000)


PRELIMINARY CARD FIGHTERS

– Vitor Belfort ($140,000/win bonus was $70,000) def. Terry Martin ($30,000)

– Paul Buentello ($80,000/win bonus was $20,000) def. Gary Goodridge ($25,000)

– Justin Levens ($6,000) vs. Ray Lizama ($3,000)*

*Bout did not take place. Total pay was negotiated.


AFFLICTION “BANNED” DISCLOSED FIGHTER PAYROLL: $3,321,000"


Och sedan har vi då informationen om biljettintäkterna:

"The California State Athletic Commission on Monday released the attendance and gate receipts for the debut mixed martial arts event of Afflcition, dubbed “Banned.” The event took place on Saturday, July 19, 2008 at the Honda Center in Anaheim, Calif.

According to the CSAC, Banned had a paid attendance of 11,242; complimentary attendance of 3,590; and was left with 740 deadwood or unsold tickets. The total attendance of the event was 14,832.

Gross receipts for paid attendance was $2,085,510 compared to a total fighter payroll of $3,321,000. The total value of the complimentary tickets was $600,500. The total value of unsold tickets was $157,400."

In ca $2,1 miljoner och ut cirka $3,3 miljoner. I detta är inte siffrorna för PPV inräknade. UFC brukar ligga runt 500 000 - 800 000. Jag antar att en gissning från min sida skulle vara pinsam så jag överlåter det åt Dave MeltzerWrestling Observer, en av världens bästa sport-journalister - som snart kommer att publicera dessa siffror - men vågar vi hoppas på 200 000 PPV:s?

Hursomhelst så bör Affliction ha gått ordentligt back. Men med tanke på att galan var riktigt bra (dock inte produktionsmässigt - men det var också deras första gala) så kan vi hoppas på att Donald Trump fortsätter sponsra åtminstone ett par galor till - men jag är tveksam till att han gillar att slänga pengar i sjön. Men som sagt - 200 000 PPV-buys vore fantastiskt.

Donald Trump Affliction
Trumpen?

Men om vi då återgår till lönerna - är de rimliga? Bör de tjäna mer? Värt att notera är att de tidigare UFC-titelhållarna (som nyligen haft bältet) - Sylvia och Arlovski tjänar betydligt mer än Fedor och Barnett. Men då skall vi komma ihåg att båda för tillfället anses som större dragningskrafter än Fedor och Barnett - MEN vi kan väl säga att Barnett och Fedor presenterat sig för den amerikanska publiken...

Så, denna blogg

Eftersom jag har följt MMA dagligen sedan 2002 så tyckte jag att det var dags att jag började dela med mig av mina så kallade kunskaper. Och därför diskutera kring MMA i Sverige, USA och Japan. Om jag har sjukt tråkigt kanske också Cage Rage i Storbritannien - men då skall det verkligen vara helt dött.

Så, denna blogg kommer att innehålla nyheter, men också intervjuer, reflektioner och inför större event också betting.

Mitt intresse för MMA väcktes när jag första gången såg Kazushi Sakuraba. Och vem kan inte säga att ett intresse för MMA har väckts när man har sett honom?

Följdaktilgen kommer jag att diskutera kringa diverse topics från idag. Och jag kommer att börja denna bloggs resa där min egen resa började - nämligen med Kazushi Sakuraba.

Flying Saku

Och detta är vad tidningarna skriver

Eftersom länken till videon med Fedor vs. Sylvia så påpassligt tagits bort från alla videositer så klistrar jag in lite kommentarer från diverse siter - även mainstreamsiter.


The Sun - "Sylvia: Fedor is incredible" Här kan man för övrigt också se fighten.

MMA-WEEKLY - "Fedor re-establishes role as top heavyweight"

Sherdog - "Fedor reigns supreme"

Visst hade man väntat sig att Fedor skulle vinna - men kanske inte på det sättet. Jag hade trott att Syliva åtminstone skulle kunna hålla Fedor på avstånd ett tag åtminstone, jag hade helt fel.

Någon frågade efter senaste träningen om jag tyckte att det var värt att betta på den här fighten - i Sylvias favör. Jag svarade "ja" men sa också att jag aldrig någonsin mer kommer att spela pengar mot Fedor. Jag har gjort det tidigare och förlorat varje gång.

Fedor är MMA:s Tiger Woods, Michael Jordan, Sergei Bubka, Michael Johnson, Alexander Karelin, Annika Sörenstam, Jelena Isinbajeva, Roger Federer, Rocky Marciano och ja - ni förstår. Jag kommer att se honom live innan han slutar. Jag måste se honom live. Han är inte mänsklig.

Cyborg

Ett första inlägg

Vi tar design, struktur och kontext senare. Det finns en sak som är viktigare än allting annat just nu. Det fanns till och med folk som tvivlade.

Någon frågade detta på ett forum:

 - Did Tim land, half-land, almost-land or manage to do ANYthing offensive in that 30 seconds?

Och svaret:

- I think he tried falling on Fedor, but that may have been him just getting (hit) very hard in the head.

Jag talar förstås om detta:RSS 2.0