Betting on Elite XC - Thompson vs Shields

Innan Sakuraba-följetongen fortsätter så vill jag påminna alla som är intresserade av betting, och ibland spelar, att inte missa matchen mellan Nick "The Goat" Thompson och Jake Shields.
Betting thompson shields

Båda är mycket bra fighters och har för tillfället imponerade sviter. Och vi börjar med Jake Shields.

Sedan förlusten mot Akira Kikuchi 2004 (han vann första på decision och förlorade andra på samma sätt) har han inte förlorat. Och en förlust mot Kikuchi, en av de allra vassaste i Shooto, är absolut inget att skämmas över och bör inte betyda någonting i synen på den här matchen och Shields. Shields är en mycket duktig brottare som gillar att kontrollera matcher och jobba från topposition i guard. Han har dessutom svart bälte i BJJ. Titta till exempel på hans match mot top-contendern Jon Fitch:

Räkna med att Shields kommer att jobba hårt för att få nertagningar. Problemet för Shields är att han möter en nästan lika bra motståndare.

Nick Thompson är en relativt ung kille (född 81) med ett imponerande matchfacit på 36-9-1. Vad som är än mer imponerande är hans senaste 21 fighter där han bara har förlorat mot Karo Parisyan. Bland annat slog han Eddie Alvarez i Bodog för welterviktstiteln - och ni kan själva se hur stor Thompson är för att vara weltervikt. Eddie Alvarez som numera är lättviktare och det stora utropstecknet i Dreams LWGP.

Thompson har riktigt bra händer och är väldigt duktig på marken. Tyvärr så tror jag inte att hans submission-skills kommer att räcka till för att låsa ut Shields utan han kommer att få förlita sig på sin räckvidd och starka stående fighting för att hålla matchen där. Om, eller snarare när, de hamnar på marken så tror jag att Thompson är tillräckligt rutinerad för att inte bli utlåst utan kommer att försöka få matchen till stående igen.

Jag tror dock att Shields har ett litet övertag i den här matchen (mycket med tanke på hans starka brottning samt att matchen är 5x5min) och sätter därför 55% för Shields vs 45% för Thompson. Vad som då är intressant är det odds som man har fått på till exempel Pinnaclesports. Oddset gör att jag tycker att det är väldigt lockande för ett bet på Nick Thompson. +271 innebär alltså att man på en satsad hundring får du 271 tillbaka - och det måste sägas vara en mycket spelvärd match.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0